Påskelagkage

Påskelagkage
Det endelige resultat
Påskelagkage
Dæk kanten med påskeæg
Påskelagkage
Form en rede af påskeæg, orangegrene og drys lidt revet orangegren omkring

Påskelagkage
Denne kage er lavet på snyde købe-lagkagebunde, derfor er der flere lag.
Ingredienser:

Chokoladekage 
  • 230 g. smør, stuetemperatur
  • 325 g. sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 3 æg, stuetemperatur
  • 450 g. hvedemel
  • 150 g. kakao
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 dl. kærnemælk
  • 50 g. mørk chokolade
  • 8 paranødder
  • 10 g. smør til formen
Pynt
  • 680 g. Wilton fondant med chokoladesmag, klar til brug (www.specialkoebmanden.dk, 59 kr.)
  • 3 pakker små chokoladeæg
  • Orangegrene
  • Majsstivelse til udrulning
Orangesmørcreme 
  • 500 g. smør, stuetemperatur
  • 500 g. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 økoappelsin, riv skallen fint og pres juicen

Fremgangsmåde:
Dag 1
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i skål.
  3. Tilsæt æg og pisk sammen.
  4. Sigt hvedemel, kakao, natron og bagepulver sammen i en skål i en anden skål.
  5. Rør skiftevis kakaomelet og kærnemælk i æggeblandingen lidt ad gangen.
  6. Hak chokolade og nødder fint og bland det i dejen.
  7. Smør en springform (dia. 20 cm.) med smør.
  8. Hæld dejen i og bag kagen i ovnen i 1 time og 10 min.
  9. Tag kagen ud og lad den køle helt af, inden den pakkes i en plastikpose og står til dagen derpå.
Dag 2 
  1. Pisk smørret til smørcremen sammen med flormelis og vaniljesukker tilsat lidt ad gangen.
  2. Smørret skal piskes i 10 min. for at få den rette faste konsistens.
  3. Smag smørcremen til med revet appelsinskal og appelsinsaft.
  4. Skær kagen i 3 dele/bunde på tværs.
  5. Smør et lag smørcreme imellem hver bund.
  6. Læg kagen sammen og fordel resten af smørcremen over hele kagen.
  7. Brug evt. en palet, så den bliver helt jævn. 
  8. Kagen skal være helt dækket.
  9. Rul fondanten ud i en cirkel (35-40 cm). evt. på et drys majsstivelse, så den ikke hænger fast i underlaget.
  10. Beklæd forsigtigt kagen med fondanten.
  11. Pynt kagen med påskeæg og orangestænger.
  12. Stil kagen på køl indtil servering.
Jeg fandt opskriften på her.
Print Friendly and PDF

Ingen kommentarer: